KURSER & PRISER VÅREN 2020

vecka 6-24, med uppehåll för sportlov, påsklov och röda dagar       
Anmäl dig här samt betala in kursavgiften till BG 662-5099 eller SWISH 1235597018
Poweryoga

75 min

Torsdagar kl 19.30.-20.45

 

Fysisk yoga som bygger på kroppsställningar, andning och meditation

Övningarna i den här klassen är inspirerade av Ashtanga Vinyasa Yogans första serie.

Övningarna är av varierad svårighetsgrad och ställer krav på olika fysiska kapaciteter såsom rörlighet, balans och styrka. I stort sett alla övningar går att modifiera så att de blir tillgängliga för såväl nybörjare som vana yogautövare. Det handlar inte om hur långt du rör dig utan hur du rör dig, din närvaro i positionerna. Yogans träningseffekt beror inte på hur mjuk du är, eller på hur perfekt du klarar att utföra övningarna. Den beror på hur du förhåller dig till dig själv under övningarna.

Den här klassen vill uppmuntra dig till att arbeta i positionerna på ett utforskande sätt. Att lyssna inåt på hur din kropp känns, att jobba med kroppen inte mot kroppen. 

Målet med denna klass är  ökad närvaro i stunden och ett stilla fridfullt sinne. Ökad rörlighet, styrka och balans.

 

2500 kr

15 ggr

Kundaliniyoga

90 min

Kundaliniyoga handlar om enkla tekniker för att förbättra din hälsa och välbefinnande, öka din medvetenhet, rörlighet samt att få ny kraft och energi. 

Vi använder andningsteknik, kroppsställningar och meditation. Du tränar på din individuella nivå och utvecklas i din egen takt.

I kundaliniyoga strävar man efter att hela tiden vara närvarande i kroppen och känna in vad som känns bra och är därför en yogaform som passar alla, både dig som är helt nybörjare och dig som har hållt på ett tag.

 

För dig som inte har möjlighet att komma regelbundet går det bra att komma på drop-in (200 kr) eller köpa klippkort.

Välj mellan torsdagar kl 17.45-19.15 med Camilla eller Onsdag  kl 17.45 - 19.15

med Inga

2880 kr

15 ggr

Hatha flow

90 min

måndagar kl. 19.30 - 21.00 ,    

med Linda

Hatha flow är en mjuk men ibland svettig Hatha klass där rörelserna sätts i hop lite mer i ett flöde och där andetaget är vägledande. Lindas klasser passar såväl nybörjare som lite mer avancerade yogautövare.läka. För dig som inte har möjlighet att komma regelbundet går det bra att komma på drop-in (200 kr).

        
     2880kr 
      15 ggr

tisdagar kl 16-17

med 

 

Är för dig som är gravid och som vill förbereda din kropp fysiskt och ditt sinne mentalt inför kommande förlossning. Fokuset ligger på att lära känna kroppen mer inifrån och komma i kontakt med sitt barn genom gravidanpassade övningar och avslappning.

1800 kr
8 ggr
Gravidyoga     60 min

 

           

Chakrabalans 75 min

Måndagar kl 18.00-19.15

med Lena

 

Chakror är energicentra. I yogan talar vi om chakrona som nav, kring vilka våra inneboende energi kretsar. Varje chakra kopplar till en viss del av kroppen. När chakrona är i balans flödr energin som den ska-vi känner oss grundade, kraftfulla och klara i sinnet.

I denna kurs bekantar vi oss med chakrasystemet. Vi undersöker kroppens sjustörre energicentra samt auran, energufältet runt kroppen. Kursen syftar till att ge ökad kunskap och förståelse för chakrasystemet. Du får praktiska verktyg att uppmärksamma och balanserat din inneboende energi för ökat välbefinnande i vardagen. Vanliga resultat av chakrabalansering är känslan av att stå stadigt och vara i upplyst flöde. Det blir lättare att hålla fokus och riktning i livet. Du kan öka din förmåga till öppenhet för dig själv och andra. Kursen baserar sig på Kundaliniyogans kunskapstradition. Varje klass fokuserar på ett eller flera charkan. Vi gör riktade andningsövningar (pranayam), kroppsövningar (asanas) och korta meditationer. Du får också vila i avslappning.

Alla kan gå kursen -inga förkunskaper krävs. Du utövar yoga för din egen skull, utifrån dina förutsättningar och behov.

1920kr

8 ggr

MediYoga 

75 min

Mediyoga med Michelle

För ditt bästa jag - onsdag kl 19.30 - 20.45

MediYoga har sin grund i Kundaliniyogan och passar alla. Passen är djupverkande genom en kombination av fysiska övningar, positioner och andning. Du jobbar efter dina egna förutsättingar med rörelse, andning och meditation, och utvecklas i din egen takt genom att stärka dig själv fysiskt, mentalt och emotionellt.

2660kr 

15 ggr

Yinyoga

75 min

Tisdag 17.30-28.45

med Rosanna

Yinyogan är en blandning mellan yoga och uråldrig kinesisk visdom med grund i Taoismen. Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där vi slappnar av i musklerna och stannar i positionerna under flera minuter. Detta ger oss möjlighet att hitta in i och sträcka ut bindväven. En vävnad som ofta benämns som den ”bortglömda vävnaden” eftersom vi sällan lägger fokus på den. Yinyogan hjälper dig att få tillbaks och bibehålla din naturliga rörelseförmåga samt skapar möjlighet att släppa djupt sittande spänningar, både fysiska, mentala och emotionella. 

Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk träning såsom styrketräning, löpning och andra mer dynamiska yogastilar. Denna yogaform fungerar även som en motvikt till våra ofta yang-dominerade liv med mycket fokus på prestation och görande, den hjälper dig även att träna upp mindfullness och landa i din kropp. 

2660 kr 

 15 ggr 

tisdagar kl.  10.00 -11.00

       med Rosanna     

Passar alla som fött barn och vill ha en stund varje vecka då man får träning för en kropp som varit gravid och gått igenom en förlossning. Vi fokuserar på att stärka mage, axlar och rygg men arbetar även med andra kroppsdelar för att få en balanserad träning. Inspirationen kommer från yoga och mammamage-träning samt rehabiliterande träning.

Passet är även till för att du som föräldraledig ska få möjlighet att lära känna andra föräldrar i ditt område.

Du är välkommen med eller utan barn och bäst är om ditt barn ännu inte kryper.

Jag som håller i passet är utbildad danspedagog och doula och har arbetat många år med mammaträning.

 1200 kr

    8 ggr

Mamma-bebis träning  60 min