VÅRA LÄRARE
INGA STRANTE
(DHARAMPAL KAUR)

KUNDALINIYOGA 

 

'När jag upptäckte Kundaliniyoga för snart 20 år sedan öppnades en helt ny värld för mig, samtidigt som det kändes som att komma hem. Livet som yogi är inte alltid enkelt, utmaningarna dyker upp ständigt... men nu kan jag möta de med en djupare känsla av lugn och lycka. Detta är jag oerhört tacksam för och vill inspirera andra till att söka sin egen väg genom yoga.'

 

"Keep up and you will be kept up!" - Yogi Bhajan.

 

Professionell Kundaliniyoga teacher trainer samt yogisk coach.  Verksam även i USA och Lettland, där hon utbildar yogalärare.

dharampalkaur@gmail.com

Sophia.jpg
SOPHIA GÖTH

KUNDALINIYOGA

Sophia är en uppskattad yoga lärare, föreläsare, kroppsterapeut och healer som håller klasser och workshops runt om i världen och med bas i
 Stockholm. Med mer än 20 års erfarenhet delar Sophia med sig av sin kunskap och helhetssyn på människan. Genom att påverka och behandla kropp, sinne & själ kommer vi i kontakt med vår unika potential, vår kreativitet och hittar till återhämtning och stillhet. Människan behöver strategier och inspiration för att skapa ett liv som hon omfamnar och älskar. Kundaliniyoga är en sådan strategi. 

Sophia är certifierad Kundaliniyogalärare & massageterapeut. Hennes yogaresa började på Yoga West i LA (3HO’s mother’ yogastudio) med sin lärare Guru Singh, tidigt 90 tal. I knappt 10 år hade Sophia förmånen att tillbringa många undervisningstimmar med Yogi Bhajan som gav henne det andliga namnet Amar Dev Kaur. Guru Singh fortsätter att vara hennes stora källa till inspiration. 

fanny Larsson.jpg
FANNY LARSSON
Caroline.jpeg
CAROLINE HEIDENBERG

YIN & YANG YOGA

Jag tror att vi med medvetna rörelser kan reducera stress och öka vårt välmående både i kropp, knopp och själ. Yoga är för alla, oberoende av kropp, rörlighet eller ålder. Om du är med på en av mina klasser så kommer du att bli guidad med lätthet och glädje.

Min yogagrund ligger i den klassiska hathayogan, men jag tror att yoga är yoga. Djungeln av olika stilar är olika sätt att landa i kroppen och bli närvarande.

Jag har utbildat mig på Bali, Spanien, Costa Rica och Peru och är internationellt certifierad enligt Yoga Alliance och har gått olika påbyggnader och fördjupningskurser. Idag håller jag klasser i hatha, hathavinyasa, yin och restorative.

Men återigen, yoga är yoga.

EVA STRÖMBERG

SENIOR YOGA

Jag återupptäckte 

Kundaliniyoga 2011 och blev certifierade yogalärare hösten 2014. Min inriktning är yoga för seniorer och jag erbjuder ett pass för er som vill sitta på stol och göra yoga, det går nämligen mycket bra också!

 

För mig som 70-åring har yogan betytt väldigt mycket i fråga om hälsa, styrka, smidighet och balans i livet. Det jag uppskattar högt är att yogan är bra för hela människan, för kropp, själ och ande.

Anna B.jpg

ANNA BJELKEFELT

GRAVIDYOGA
MAMMA-BEBIS TRÄNING

Yoga för mig är en stund då jag påminns om att min kropp är jag. Min andning som påverkar hela mitt liv och min kropp som ofta förtjänar lite mer omtanke än vad den får. Samtidigt som jag får den stunden stärker jag kroppen inifrån på ett skönt och skonsamt sätt. Förutom yogan arbetar jag med en podcast om graviditet och förlossning och med inkapsling av moderkakor.

Min huvudsysselsättning är som doula (förlossningsstöd) och år 2015 grundade jag Doulagruppen som nu är företaget jag driver tillsammans med fyra andra doulor. Tillsammans stöttar vi blivande föräldrar innan, under och efter födseln. Gravidyogan innehåller därför flera övningar och tips som du kan använda dig av under födseln av ditt barn, bland annat Spinning babies som är en fantastisk teknik för att förbereda kroppen och underlätta förlossningsförloppet. Mammaträningen syftar till att lära känna mammakroppen efter en förlossning, oavsett hur, var och när du födde. Vi fokuserar på att stärka rygg, mage och axlar/armar för att du ska kunna bära ditt barn utan att få ont.

MALIN SÖDERBERG

MEDIYOGA

 

Yogan hjälper mig att hitta hem i mig själv, att vara här och nu, att finna mental stabilitet och närvaro. Att acceptera det som händer och sker runt om mig, att hantera det jag vill förändra och vara den förändring jag vill se i världen.

 

Yoga har varit en del av mitt liv sedan 21 år. Utöver MediYoga har jag provat olika former som hathayoga, ashtangayoga och kundaliniyoga. Sedan flera år arbetar jag med kvinnor i alla åldrar som vill nå bättre hormonell hälsa genom medvetenhet om den egna menscykeln kost- och livsstilsförändringar. I våra pressade liv påverkas vårt hormonsystem på ett negativt sätt vilket hos kvinnor ofta visar sig som förvärrad PMS, smärtsam mens, infertilitet, klimakteriebesvär m.m. MediYoga är ett viktigt komplement i mitt arbete med hela människan som alla kan ta hjälp av för självläkning och ökat välbefinnande.

 

Jag är utbildad MediYogalärare och terapeut vid MediYoga Sverige och MediYoga International.

Till min profession är jag forskare och barnmorska med existensfilosofisk och holistisk skolning.

YINYOGA

 

För mig har yoga blivit en trygghet. En helande kraft. En väg till balans. Ett sätt att lära känna och tycka om mig själv. Men också ett sätt att förstå och förhålla mig till den ibland väldigt kaotiska värld som vi lever i.

 

Jag är utbildad inom yinyoga och restorative yoga. De mest stillsamma yogaformerna. Även om jag har praktiserat dynamisk yoga genom åren är det den stilla praktiken som ligger mig varmast om hjärtat. Och som jag älskar att dela med mig av!

Lena.jpg
LENA JOHANSSON de CHATEAU

CHAKRA BALANS

Internationellt certifierad Kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan vid Golden Bridge Yoga, USA. Hon har studerat för Gurmukh Kaur Khalsa, Guru Dharam Singh Khalsa, Shiv Charan Singh, Siri Sat Kaur m fl. Hon har fördjupat sig i naad, ljudets, yoga med bl a Sada Sat Kaur. Hon har lång erfarenhet både av att utöva och undervisa yoga. Lena undervisar Kundaliniyoga för nybörjare och fortsättare, arbetar yogaterapeutiskt och leder BreathWalks.