AQUARIAN SADHANA (morgon yoga och meditation) 

10 mars kl 06 - 08.30

Sadhana Yogapalatset Bromma

Sadhana betyder andliga övningar eller daglig disciplin. Sadhana är något man väljer att göra regelbundet för att rena sinnet, hålla kontakt med sitt inre jag och öka sin medvetenhet. På sanskrit betyder sadhana "rikedom". Att ge 10 procent av din dag -ungefär 2.5 timmar - till din själ ger dig andlig rikedom som varar dygnet runt!


Ett regelbundet utövande av sadhana – trots frestelsen att låta bli – innebär att du växer i viljekraft, självtillit och i förmågan att koncentrera dig.Man kan säga att sadhana är det som man väljer att göra regelbundet för att rena  sinnet och upprätthålla kontakten med sitt inre jag.

 

På Yogapalatset gör vi en 2.5 timmars grupp sadhana som Yogi Bhajan rekommenderade för denna nya tid, Sadhana for the Aquarian age. Först läser vi Japji, ett längre mantra som väcker själen. Sedan följer ett yoga pass, djupavslappning och mantrameditation som leder oss till de positiva förändringar vi vill åstadkomma i oss själva samt ger inspiration och energi som bär oss hela dagen!

 

Meditation renar ditt undermedvetna sinnet från rädsla och oro och gör dig stark, orädd och full av energi. ​När man mediterar i grupp förstärks effekten. För att lättare komma in i djup meditation rekommenderar vi att du ha något på huvudet då.

 

Sadhana kostar ingenting, men du får gärna lämna en frivillig donation. Efteråt bjuder vi på frukt och te.

The breeze at dawn has secrets to tell you.  
Don’t go back to sleep. 
You must ask for what you really want. 
Don’t go back to sleep. 
People are going back and forth across the doorsill 
Where the two worlds touch. 
The door is round and open.  
Don’t go back to sleep. 
            ~ Rumi